Vakter misstänks ha låtit fånge törsta ihjäl i USA

Åtal väntar sju fångvakter i USA som misstänks ha dödat en fånge genom att låta honom törsta ihjäl, rapporterar amerikanska medier.

Den 38-åriga fången Terrill Thomas avled i slutet av april på en avdelning för fångar med psykiatriska problem i distriktet Milwaukee. Thomas satt i fängelse för att han hade skjutit omkring sig på landsvägen och på ett kasino. En person skadades i skottlossningen.

I fängelset sattes Thomas i isoleringscell, och fångarna stängde till slut av vattnet i cellen för att han härjade. Men vattnet sattes aldrig på igen, och till slut törstade Thomas ihjäl efter att först ha tappat sju kilo i vikt.

Thomas bad förgäves vakterna om vatten i flera dagar innan han dog.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning