Vakna, Pro Artibus!

Nu gör man som idrottsläraren för vilken eleverna tränade höjdhopp utan ribba.

Pro Artibus sommarutställning i Ekenäs är äntligen slut än en gång.

De som avgör vad som skall visas för turister och andra är säkert omänskligt kloka och kunniga, men frågan som inställer sig är för vem Pro Artibus gör sina utställningar. I år var temat feminism och konst av olika generationer och om det var just det vi såg blir man bekymrad.

Vi som går på utställningar minns med glädje Birgitta Aras välbesökta utställning 2005, hon var också med i sommarens utställning och den enda som gjorde ett bestående intryck. Demokrati är ju alltid på mode så varför inte till nästa sommars samlingsutställning samla ihop konst som visar olika trender och stilar från hundra år tillbaka till i dag och ställ ut ett papper vid varje konstverk där besökarna får ge sitt omdöme med till exempel skolbetygen 4–10.

Då vet man mera vad folk tycker, en billig marknadsundersökning.

Nu gör man som idrottsläraren för vilken eleverna tränade höjdhopp utan ribba, alla var lika bra, frid och fröjd, ingen kränkt och utpekad, men sedan kom en elak typ på idén med ribba och då var friden borta. Pro Artibus tänker kanske just så här och så blir allt lagom jämntjockt effektsökeri, snabbt och billigt likt fotspår i nysnö.

Vakna, tänk nytt!

Leif Stenwall Ekenäs

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46