Väderkaos i OS – skidskyttet inställt

Bild: Lehtikuva / AFP / Dimitar Dilkoff

Stormvindarna har ställt till det för OS-arrangörerna.

De kraftiga vindarna har ställt till med problem under OS – damernas slopestyle blev en överlevnadskamp och flera tävlingar har blivit inställda. Under onsdagen har stormbyarna nått en ny nivå.

I Pyeongchangs huvudort Gangneung, värdort för bland annat OS-ishockeyn och konståkningen, har folk blivit evakuerade från OS-parken. Tält har fallit omkull och människor har blivit skadade av sand och skräp som flyger omkring.

– På grund av de kraftiga vindarna i Gangneungområdet har alla aktiviteter i de gemensamma utrymmena i Gangneungs OS-park temporärt stängts ner för att försäkra säkerheten för all personal, står det i OS-arrangörskommitténs mejl.

– Åskådarna uppmanas att stanna inomhus.

Onsdagens skidskytte med Kaisa Mäkäräinen & Co har blivit inställt. Distansloppet avgörs i stället på torsdag, 10.15 finsk tid – om vädret tillåter.

Backhoppningen i onsdagens nordisk kombination blev också framskjuten, men kunde genomföras. Längdåkningsmomentet startar en kvart försenat, klockan 11 finsk tid.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46