Väderkaos i OS – skidskyttet inställt

Bild: Lehtikuva / AFP / Dimitar Dilkoff

Stormvindarna har ställt till det för OS-arrangörerna.

De kraftiga vindarna har ställt till med problem under OS – damernas slopestyle blev en överlevnadskamp och flera tävlingar har blivit inställda. Under onsdagen har stormbyarna nått en ny nivå.

I Pyeongchangs huvudort Gangneung, värdort för bland annat OS-ishockeyn och konståkningen, har folk blivit evakuerade från OS-parken. Tält har fallit omkull och människor har blivit skadade av sand och skräp som flyger omkring.

– På grund av de kraftiga vindarna i Gangneungområdet har alla aktiviteter i de gemensamma utrymmena i Gangneungs OS-park temporärt stängts ner för att försäkra säkerheten för all personal, står det i OS-arrangörskommitténs mejl.

– Åskådarna uppmanas att stanna inomhus.

Onsdagens skidskytte med Kaisa Mäkäräinen & Co har blivit inställt. Distansloppet avgörs i stället på torsdag, 10.15 finsk tid – om vädret tillåter.

Backhoppningen i onsdagens nordisk kombination blev också framskjuten, men kunde genomföras. Längdåkningsmomentet startar en kvart försenat, klockan 11 finsk tid.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22