Vad har du på lunchtallriken? Skicka in din schnitzel!

Bild: Mostphotos

Det är varken kräftor eller klimpsoppa som är nationalrätt i Svenskfinland, hävdar HBL-kolumnisten Philip Teir. Schnitzeln verkar däremot ha en etablerad plats på tallriken. När åt du senast schnitzel?

"Det var en fredag då jag bläddrade på sajten lunchpaus.fi – en sida som listar lunchmenyer runt om i Svenskfinland – och upptäckte ett mönster", skriver HBL-kolumnisten Philip Teir i sin krönika.

Nämligen schnitzeln.

"Jag räknade till åtminstone tretton restauranger med olika varianter på samma schnitzeltema bara i en finlandssvensk småstad", konstaterar Teir, och menar vidare:

"Den finlandssvenska schnitzeln är gjord på gris. Även om varianten "broilerschnitzel" förstås förekommer".

Men vad har du på tallriken? Skicka in ett foto på din schnitzel till nyheter@hbl.fi för att delta i vår ovetenskapliga undersökning!

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning