Vad gör din jul?

Ska julen dofta, glittra eller smaka på ett visst sätt? Bild: Ksf Media

Är det en doft, ett speciellt recept eller ett kärt pynt? Vad är det som gör att julstämningen infinner sig i ditt hem? Skicka in en bild och en kort beskrivning på vad som är den viktigaste ingrediensen i ditt julfirande!

Vi på HBL vill gärna ta del av julförberedelserna hemma hos er läsare. Vilket pynt är det som ni varje år plockar fram med värme och glada minnen? Eller vad ingår i det recept som du bara tar fram en gång per år och bakar eller tillreder inför jul? Vad måste finnas för att julfirandet ska förlöpa traditionsenligt?

Vi vill gärna ta emot er julstämning i form av ett fotografi. Det behöver inte vara en färsk bild från i år, utan det går bra att söka i fotoarkivet och skicka in något minne från tidigare jular. Vi önskar ändå att bilden är i elektronisk form och skickas in via e-post till dagbok@ksfmedia.fi. Till bilden får du naturligtvis skriva en kort berättelse, där det framgår varför just den saken, doften, smaken eller traditionen gör din jul och gärna också historien om hur det blev viktigt.

Bilderna publiceras på dagboksuppslaget i HBL och på webbplatsen HBL.fi i december, fram till julafton.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning