Vaccinmotståndare stoppas av Australien

Australien genomför just nu en omfattande kampanj för att få föräldrar att vaccinera sina barn. Bild: EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS /SHAHZAIB AKBER

Den amerikanska vaccinmotståndaren Kent Heckenlively är inte välkommen till Australien, meddelar myndigheterna.

Heckenlively, som beskriver sig som "världens vaccinmotståndare nummer ett", har aviserat att han planerar en resa till landet som en del i en turné för att marknadsföra sin bok. I boken pläderar Heckenlively för samband mellan vaccinering och autism – ett samband som enligt flera studier på senare tid inte existerar.

– Människor som talar om för föräldrar att de inte bör vaccinera sina barn är farliga, säger immigrationsminister Peter Dutton.

– Det står klart för mig att det inte ligger i vårt nationella intresse att han kommer hit.

Australien genomför just nu en omfattande kampanj för att få föräldrar att vaccinera sina barn mot att de erhåller vissa statliga förmåner.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46