Uutissuomalainen: Majoritet av Centerns kretsordförande ger Berner grönt ljus

Kommunikationsminister Anne Berner fortsätter inte inom rikspolitiken under nästa mandatperiod. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Tretton av Centerns kretsordförande vill att Anne Berner fortsätter som minister resten av valperioden.

Uutissuomalainen rapporterar att majoriteten av Centerns kretsordförande ger Anne Berner grönt ljus att fortsätta som kommunikationsminister.

Tretton vill att Berner fortsätter, tre vill se ett ministerbyte, en tog inte ställning och en gav inga kommentarer. Dessutom fick Uutissuomalainen inte tag i tre av kretsordförandena.

Centerns riksdagsgrupp kommer att behandla frågan under torsdagen.

I tisdags blev det offentligt att Anne Berner står till förfogande för att bli styrelsemedlem i den svenska banken SEB. På bolagsstämman den 26 mars blir det klart om Berner får uppdraget.

Berner har diskuterat frågan med justitiekanslern Tuomas Pöysti. Beskedet var att hon kan fortsätta som minister om hon förklarar sig jävig i frågor som handlar om finansmarknaden.

– Jag har kommit överens med SEB att jag är tillgänglig först efter mandatperioden, så att det inte blir konflikter mellan mitt nuvarande uppdrag och det som kommer efter valperioden, säger Berner till Ilta-Sanomat.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning