Uusi Suomi: Sannfinländarnas ungdomsförbund riskerar att bli av med sitt statliga understöd

Skärmdump på Sannfinländarnas ungdomsorganisation Finsk ungdoms rasistiska EU-kampanj på Twitter. Bild: SPT

Enligt specialplaneraren Mikko Cortés Téllez vid Undervisnings- och kulturministeriet överväger ministeriet att skrida till åtgärder på grund av Finsk ungdoms rasistiska tweet.

Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom delade nyligen en skärmdump på Europaparlamentets reklamkampanj på Twitter. På bilden syns två glada mörkhyade föräldrar och deras barn.

– Rösta på Sannfinländarna så att Finlands framtid inte ska se ut så här, skriver Finsk ungdom på Twitter.

Enligt specialplaneraren Mikko Cortés Téllez kan Finsk ungdom tvingas återbetala sitt understöd om Undervisnings- och kulturministeriet anser att förbundet har brutit mot ministeriets villkor för statstöd och ungdomslagen, skriver Uusi Suomi.

Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom får ett statligt understöd som är relaterat till partiets väljarstöd och det totala antalet mandat i riksdagen. Finsk ungdom har i år fått ett statsstöd på sammanlagt 115 000 euro.

Lagen kräver att ungdomsorganisationer som får statsbidrag ska ha kulturell mångfald som utgångspunkt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46