Utsålt när Finland möter Island

Populärt. Kristin V. Jóhansson är ansvarig för planen på Laugardalsvöllur i Reykjavik, det isländska landslagets hemmastadion.Bild: Karl Vilhjálmsson

På två timmar sålde biljetterna till VM-kvalmatchen slut. I morgon får de finländska spelarna möta Island på ett fullsatt stadion i Reykjavik – med 900 finska fans i publiken.

REYKJAVIK Tiotusen personer får plats på Laugardalsvöllur där Finland spelar mot Island på torsdag kväll.

– De fyra fem senaste åren har det varit utsålt när landslaget spelar, säger Kristinn V. Jóhannsson som visar oss runt.

Där brukar de tillresta fansen sitta, där placeras den isländska supporterklubben Tólfan, pekar han.

I tio år har Kristinn V. Jóhannsson jobbat här med uppgiften att se till att planen är i toppskick och han lovar att göra sitt bästa också nu, även om det kan ha sina utmaningar. Vanligen är vädret bra ännu i början av oktober, men det kan också snöa och han minns juniorer som har kallats in för att skotta.

Kristinn V. Jóhannsson har nära kontakt med spelare och tränare på Laugardalsvöllur-stadion, men var också med under EM i somras, med uppgiften att se till att det isländska landslagets utrustning var med och i skick.

Det var när Island slog Österrike och skulle möta England som han säger att de började förstå hur bra det faktiskt gick för dem.

– Men vi var som i en bubbla och först när jag kom hem insåg jag hurdan hajpen var på Island.

Från Finland reser ungefär 900 personer till Island för att se matchen, enligt Finlands bollförbund. Med tanke på att Island ligger lite avlägset är det fler än vad förbundet från början räknat med, enligt informatören Mikael Erävuori.

Många vill inte missa Finlands första bortamatch i VM-kvalet, och samtidigt spelar intresset kring den isländska fotbollen också in, tror han

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33