Utrikesministeriet skickar information till finländarna i Sri Lanka per sms

Finländare som reser i Sri Lanka uppmanas göra reseanmälan. Bild: SPT

Finländarna uppmanas göra reseanmälan och vara i kontakt med familj och vänner.

Utrikesministeriet har inga uppgifter om att finländare skulle ha dött i Sri Lanka, säger jourhavande informatör Vesa Häkkinen. Men det går inte heller att utesluta. Nu har fler finländare anmält sin resa till Sri Lanka.

– I morse hade vi kring 80 reseanmälningar till Sri Lanka och nu har de fördubblats till över 160, säger Häkkinen 16-tiden på söndagen.

Häkkinen berättar att Utrikesministeriet har skickat tre textmeddelanden till finländarna som har gjort reseanmälan och informerat dem om läget. Myndigheterna i Sri Lanka har blockerat sociala medier, utlyst utegångsförbud och dragit in flygturer. Häkkänen tror inte att blockeringen av sociala medier är ett problem för Utrikesministeriets kommunikation med finländarna, som sker genom sms.

– Nu följer vi upp situationen. Vi försöker få information som gäller finländarna med hjälp av Finlands konsul och Sri Lankas myndigheter.

Utrikesministeriet uppmanar finländare i landet att göra reseanmälan, att vara i kontakt med familj och vänner i hemlandet, och att följa de lokala myndigheternas instruktioner.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning