Utrikesministeriet bekräftar: De fyra dödsoffren i olyckan i Zimbabwe var finländare

Bild: Lehtikuva/Zinyange Auntony

Utrikesministeriet bekräftar att de fyra turister som omkom i en flygkrasch i Zimbabwe på fredagen var finländare. Myndigheterna i Zimbabwe har bekräftat dödsoffrens nationalitet, skriver Utrikesministeriet på Twitter.

Olyckan skedde i närheten av staden Masvingo i Zimbabwe på fredagsmorgonen. I flygplanet fanns förutom de fyra finländska turisterna en lokal pilot. Utrikesministeriet lämnar inte ut några ytterligare detaljer om offren av hänsyn till skyddet för privatlivet.

Det har rått oklarhet om antalet dödsoffer i olyckan och deras nationalitet. Enligt medieuppgifter ska flygplanet ha kraschat in i en bergvägg, och identifikationen har varit utmanande eftersom kropparna är illa tilltygade efter kraschen.

Enligt Iltalehti säger polisens informatör i Zimbabwe Paul Nyath att myndigheterna har hittat finländarnas pass på olycksplatsen.

Helsingin Sanomat har talat med den omkomne pilotens vän Louis Muller, som berättar att finländarna var på jaktresa. Enligt honom var piloten mycket erfaren. Han hade också stor erfarenhet av att jaga.

Tills vidare är anledningen till att planet, en Cessna, kraschade oklar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning