Utredning: Universitetslärare anspelade på sex

Enligt skolans egna utredare anspelade läraren på sex i sin undervisning. Arkivbild. Bild: Staffan Löwstedt/TT

Studenter kände obehag och första anmälan kom redan 2002. Men trots att eleverna klagade över läraren som kom med sexuella anspelningar är det först nu, efter tre anmälningar, som ledningen vid Linnéuniversitetet gjort en utredning, rapporterar P4 Kalmar.

– Han skrev upp sitt telefonnummer på tavlan så vi kunde nå honom men sa då att det bara gällde tjejerna i klassen, säger en av studenterna som anmält läraren, till P4.

Enligt utredningen är det som sagts av den anmälda läraren vid ett tillfälle att betrakta som sexuella trakasserier. Dessutom anser utredarna att skolan brustit i handläggningen av tidigare anmälningar, och rekommenderar universitetet att upprätta en handlingsplan för att säkerställa att sexuella trakasserier upphör i den anmälda lärarens undervisning.

Läraren själv säger enligt P4 Kalmar att allt är ett tecken på att metoo-kampanjen gått för långt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46