Utökat utegångsförbud i Egypten

Turisterna som i vanliga fall trängd vid pyramiderna i Giza saknas under coronapandemin. Arkivbild från slutet av mars. Bild: Nariman El-Mofty/TT-AP

Egypten skärper sina coronarestriktioner från den 24 maj och sex dagar framgåt.

Syftet är att inte riskera ökad smittspridning när slutet på fastemånaden ramadan firas med festhögtiden id al-fitr.

Det nattliga utegångsförbudet tidigareläggs med fyra timmar och startar redan klockan 17 på eftermiddagen. Kollektivtrafiken ställs in under de aktuella dagarna, meddelar premiärminister Mostafa Madbouly.

Skolor, restauranger, parker och stränder stängs under helgdagarna och restriktionerna för hur människor får röra sig ute kommer att vara i kraft minst två veckor efteråt. Alla som rör sig i offentliga miljöer med andra människor eller använder kollektivtrafiken måste bära munskydd.

I Egypten har 11 719 bekräftat smittade rapporterats och 612 människor har mist livet till följd av covid-19. Antalet fall har ökat sedan regeringen nyligen lättade på en del restriktioner.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning