Utklassade i Moskva – Jokerit avslutade säsongen med magplask

Jokerits säsong tog slut i Moskva. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Samma dag som snön vräkte i Helsingfors inledde Jokerit sin långa sommarledighet.

Jokerit hade fått jaga Dynamo Moskva i slutspelsserien i KHL. Efter att ha förlorat tre av de fyra första matcherna spelade Jokerit med kniven mot strupen på hemmaplan i tisdags. Den gången lyckades man vinna och hålla säsongen vid liv.

Men då den sjätte matchen spelades i Moskva visade Dynamo att det var klasskillnad mellan lagen. Jokerit var totaltchanslösa och fick se sig utspelade efter konstens alla noter i första perioden.

Michel Cajkovsky, Vladimir Bryukvin, Vladislav Jefrjemov och Jegor Zajtzev satte var sin puck bakom Janis Kalinins i Jokeritmålet och Daniil Tarasov nätade en gång bakom inbytta Ryan Zapolski – allt i första perioden.

Resten av matchen blev en lång transportsträcka där Jokeritspelarna bara väntade på att matchen och säsongen skulle ta slut.

Niklas Jensen och Marko Anttila stod för lagets tröstemål då Jokerit föll med 2–6 (0–5, 1–1, 1–0) och blev utslaget med 2–4 i matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46