Utbudet av svensk tv varierar stort

Bild: Svt

För tv-tittaren som är sugen på att se ett heltäckande utbud av svenska tv-program finns det många olika alternativ.

DNA erbjuder Norrapaketet som innehåller 9 svenska kanaler för 12 euro i månaden. DNA erbjuder också Mix-paket där det svenska tv-utbudet kan väljas tillsammans med till exempel CNN eller Al Jazeera. Det här utbudet finns tillgängligt enbart i kabelanslutna hushåll. I DNA:s bredbands-tv och i antennhushåll är det svenska utbudet inte tillgängligt. DNA:s kabelnät omfattar ungefär 600 000 hushåll i de största städerna. DNA:s kabelhushåll finns bland annat i huvudstadsregionen, Lojo och Åbo.

– Att utbudet inte finns i antennhushåll och i vårt bredbands-tv handlar främst och kontraktsmässiga och upphovsrättsliga skäl. Norra hör inte till våra bästsäljare bland kanalpaketen, säger Mikko Saarentaus på DNA.

Ifall man är kund hos Elisa och har Elisas tv-kort för bredbands-tv som kostar 19,90 euro i månaden kan man bland flera kanalpaket välja Sveapaketet som kostar 12,95 euro i månaden. Sveapaketet innehåller 10 kanaler. De här kanalerna kan också ses på mobilen och i surfplattan.

Telias bredbands-tv vars grundavgift är 10 euro i månaden erbjuder paketet Mix för 9,90 euro i månaden. I det här paketet kan man fritt välja sex svenska kanaler.

En gång i tiden kunde man i Österbotten se det svenska tv-utbudet gratis. När digitaliseringen var ett faktum tog det roliga slut. De flesta tittare i Österbotten ser på det svenska utbudet med kanalpaket från Anvia som är en del av Elisa. Anvias utbud finns tillgängligt både i antenn- och kabelhushåll samt i bredbands-tv. Anvias Swedish-paket med åtta kanaler kostar 6,20 euro i månaden.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning