USA:s Pompeo efter toppmötet med Nordkorea: En process som inte blir lätt

Pyongyang-bor läser en statskontrollerad tidning om toppmötet mellan landets ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump.Bild: AP/Dita Alangkara

Efter toppmötet i Singapore har USA:s utrikesminister nu träffat sina kolleger i Japan och Sydkorea. – USA håller fortsatt fast vid att Nordkoreas avrustning ska vara fullständig, verifierbar och oåterkallelig, säger Mike Pompeo på en pressträff i Seoul.

Enligt Mike Pompeo inser Nordkoreas ledare Kim Jong-Un att nedrustningen måste ske "snabbt". Sanktionerna kan lyftas först efter fullständig avrustning, säger han.

– Det kommer att vara en process som inte kommer att vara lätt och att Japan, Sydkorea och USA ska jobba tillsammans.

Sydkoreas utrikesminister Kang Kyung säger att relationen mellan USA och Sydkorea är "lika robust" som tidigare.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är samtidigt tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.

Trump, även han tillbaka i hemlandet, har efter toppmötet sagt att Nordkorea inte längre utgör något kärnvapenhot.

Sydkoreas president Moon Jae-In säger att världen har undkommit ett krigshot efter Singapore-mötet.

Japan arbetar med att få till stånd ett toppmöte mellan Kim och premiärminister Shinzo Abe, enligt tidningen Yomiuri. Enligt flera källor har de två länderna haft flera kontakter under de senaste månaderna för att förhandla fram ett möjligt möte. Ett alternativ som diskuteras är ett Abe-besök i Pyongyang runt augusti.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03