USA:s Natoambassadör: "USA välkomnar en Natoansökan från Finland"

USA:s Natoambassadör Kay Bailey Hutchison. Bild: Francisco Seco/TT-AP

USA:s Natoambassadör Kay Bailey Hutchison hälsar Finland välkommet att bli medlem i Nato om landet så vill, rapporterar Lännen Media.

– Jag vet i mitt hjärta att vi alltid skulle välkomna Finland i Nato om landet beslöt att ansöka om medlemskap, konstaterade USA:s Natoambassadör Kay Bailey Hutchinson på Lännen Medias fråga under en presskonferens på tisdagen i Bryssel.

Frågan om huruvida Donald Trump skulle godkänna en finsk Natoansökan blev aktuell då toppdiplomaten och säkerhetspolitiska experten François Heisbourg, som är medförfattare till den finländska Natoutredningen, konstaterade att det råder oklarhet om vad Trump skulle säga om Finland ansökte om medlemskap, i en intervju med HBL.

– Vi vet ändå att ansökan om medlemskap är ett beslut som varje land måste fatta självt, det kan jag inte ge råd om, sade Hutchinson.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46