USA vann målglad VM-premiär

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Cam Atkinson blev matchhjälte när USA slog Kanada i VM-premiären i ishockey efter straffar.

Det stjärnspäckade mötet bjöd på hög fart, många målchanser och 4–4 vid full tid. Columbusforwarden Atkinson satte sedan två mål i straffläggningen, Kanada gjorde bara ett, och ordnade premiärsegern.

Kanada dominerade matchen – skottstatistiken 44–24 säger en del – och fick en perfekt start med 1–0 redan efter 47 sekunder. Men USA kompenserade underläget i puckinnehav med sylvass effektivitet.

Den som hade ställt in siktet allra bäst var Dylan Larkin, och han såg länge ut att bli USA:s matchhjälte. Chris Kedlers passning bakom ryggen gav Larkin fri lejd mot mål, och Detroit Red Wings-centern snärtade in 4–3, hans andra mål i matchen, i inledningen av den tredje perioden.

Men Colton Parayko satte 4–4 för Kanada halvvägs in i perioden, och skickade matchen till förlängning. Den blev mållös och det nordamerikanska premiärmötet fick ta till straffar för att skilja lagen åt.

Ryssland krossade Frankrike

Förstakedjan med Kirill Kaprizov (2 mål+1 assist), Jevgenij Dadonov (1+1) och veteranen Pavel Datsiuk (0+2) var ledande i det ryska laget som avgjorde matchen snabbt och ledde med 3–0 efter 10.22. Det blev 7-0 till slut.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00