USA utökar sanktionerna mot Ryssland

Den tyska industrijätten Siemens är indraget i Ukrainakonflikten sedan tysktillverkade gasturbiner forslats vidare till Krimhalvön.Bild: TT/AP/Matthias Schrader

USA utökar sina sanktioner mot Ryssland, med anledning av annekteringen av Krimhalvön från Ukraina. Den biträdande energiministern Andrej Tjerezov och flera ryska bolag läggs till Washingtons svarta lista.

Teknikbolaget Technopromexports chef och flera dotterbolag till oljeproducenten Surgutneftegaz omfattas nu av sanktioner, enligt USA:s finansdepartement. Surgutneftegaz finns på listan sedan tidigare.

Orsaken till de utökade sanktionerna är bygget av en kraftfabrik på Krimhalvön. Ryssland har fört tysktillverkade turbiner vidare till Krim, något som den tyska teknikjätten Siemens säger sig inte ha känt till när affären gjorde upp.

Tjerezov och företag som varit inblandade i flytten av gasturbiner till Krimhalvön har redan tidigare svartlistats av EU.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33