USA-angrepp mot al-Shabaab i Somalia – 12 döda

Enligt den amerikanska militären har ett av dess flygangrepp i Somalia dödat tolv medlemmar i den terrorstämplade extrema islamiströrelsen al-Shabaab. Bild: TT/AP/Eric Gay

Enligt den amerikanska militären har ett av dess flygangrepp i Somalia dödat tolv medlemmar i den terrorstämplade extrema islamiströrelsen al-Shabaab. Attacken utfördes i samverkan med den somaliska regeringen mot mål knappt fem mil sydväst om huvudstaden Mogadishu.

Gruppen, som är kopplad till terrornätverket al-Qaida, har tryckts tillbaka militärt från Somalias stora städer av soldater från Afrikanska unionen. Men al-Shabaab – som fortfarande kontrollerar stora delar av landsbygden – har svarat med en rad svåra bombdåd och eldöverfall mot myndigheter, militären, polisen och civila mål som krävt ett stort antal dödsoffer.

Somaliska specialsoldater deltar ofta i operationer tillsammans med de amerikanska soldater som tränat dem. De senaste månaderna har flygattackerna mot islamisterna ökat och i år har USA attackerat al-Shabaab elva gånger.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03