Uruguaysk kärruggla i Träskända och actionfiguren Iivo – HBL listade årets bästa aprilskämt

Församlingen i Myrbacka placerade inför påsken ut ett stort plakat med texten Jesus är död, uppenbarligen med hänvisning till Jesus lever-plakaten som brukar synas här och där på lyktstolpar och väggar. Bild: Mikko Stig

April april! I sedvanlig ordning har olika medier, företag och föreningar igen dragit till med aprilskämt på månadens första dag. Här listar HBL några av de bästa spratten.

VR meddelar att de ämnar lansera en ny Supereko-biljettklass. Bolaget säger att miljövärden är mycket viktiga för dem och därför ska tågresenärer i framtiden kunna hjälpa till med att generera el till tåget man åker i genom att trampa på en motionscykel. Ju mera man trampar, desto billigare blir biljettpriset. Ekonomiskt, ekologiskt och bra för konditionen!

Miljöfonden WWF har skickat ut en arbetsannons: Föreningen söker en vikarie för vikaren Pullervo, bekant från Norppalive-direktsändningen där vem som helst kan ta en titt på vikaren i sin naturliga miljö via internet. Problem har dock uppstått då Pullervo visat sig vara aningen tjurskallig och ibland uteblivit från sändningen i flera timmar, till och med dagar.

WWF söker en ersättare för de stunder då Pullervo gör något annat än sitter på sin sten. Personen ska gilla ett lugnt liv och vara bekväm i sin egen kropp. Andra krav är en hydrodynamisk kroppsbyggnad och goda färdigheter i att uppträda framför kamera.

Bild: Skärmavbild från Savonsanomat.fi

Savon Sanomat rapporterar att en ny Skid-Iivo actionfigur ska lanseras i höst. Figuren föreställer olympiska mästaren Iivo Niskanen.

Säkerhets- och kemikalieverket Tukes meddelar att de börjar använda så kallade kontors- och bevakningsråttor i sitt arbete. I framtiden kommer råttorna att bevaka industrianläggningars kemikalierör och förbjudna ämnen i kosmetika samt att förhandsbehandla tillståndsansökningar.

Den första april meddelade också Madventures-duon Riku Rantala och Tuomas Milonoff att de från och med nu går sina skilda vägar. Rantala kommer att börja med ett nytt jobb som nyhetsankare för tv-nyheter och Milonoff flyttar till Goa för att bli jogainstruktör.

Malmsflygplats meddelar att Flygbolaget April Airlines öppnar en flygrutt från Malmsflygplats och Helsingfors-Vanda. Avgångar till den 5 minuter långa flygresan går med en halvtimmes mellanrum. Helsingfors och Vanda städer lär enligt pressmeddelandet vara exalterade över den nya flygförbindelsen.

Enligt tidningen Keski-Uusimaa har en sällsynt uruguaysk kärruggla hittats i en matbutik i Träskända. Tidningen lovar mera information om fyndet senare under söndagen.

Bageriföretaget Vaasan uppger att de kommit på lösningen till att en så stor del av brödet de säljer förblir oätet. Bolaget räknar med att ungefär två bröd per paket slängs i skräpkorgen. Bolaget kommer från och med nu att minska på antalet bröd i ett paket från 12 till 10 stycken i hopp om att det minskar på brödslöseriet.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning