Uppstickaren Blok får stor investering

Blok sköter bilderna, pappersarbetet och marknadsföringen, medan ägaren sköter visningarna. Bild: HBL-Arkiv / Tor Wennström

Mediehuset Bonnier och kapitalplaceraren Lifeline finns bland dem som nu satsar 1,6 miljoner på Blok.

Den digitala bostadsförmedlingstjänsten Blok som grundades i början av fjolåret lockar kunder med en provision på 0,75 procent av försäljningspriset. Priset kan pressas eftersom rutinerna är automatiserade och bostadens ägare sköter visningarna.

– Ägaren är den som känner bostaden bäst, säger Bloks vd Rudi Skogman i ett pressmeddelande.

Blok sköter bilderna, pappersarbetet och marknadsföringen.

Omsättningen under det första året var 100 000 euro, i fjol såldes bostäder med ett sammanlagt värde över 15 miljoner euro. I år överskrider de förmedlade bostädernas värde redan 10 miljoner, enligt pressmeddelandet. Den nya kapitalinjektionen gör det möjligt att rekrytera och expandera både i Finland och i övriga Norden.

– Vi har redan etablerat oss i alla universitetsstäder i Finland, säger Skogman vars företag bland annat finns med på Wireds lista över Europas mest intressanta uppstartsföretag.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46