Uppstickare erbjuder gratis bussresor för civiltjänstgörare

Bild: Kristoffer Åberg

Bolaget OnniBus.com börjar nästa vecka erbjuda gratis bussresor till civiltjänstgörare. Pilotprojektet pågår i sex månader.

Alla som kan uppvisa ett giltigt civiltjänstkort får åka gratis på OnniBus rutt från Helsingfors till Lappträsk. OnniBus startar även två nya bussturer för att tillmötesgå civiltjänstgörarnas behov på rutten Helsingfors-Ingermanby-Kouvola.

– Vi förhandlar för tillfället med civiltjänstcentralen om en affärsmodell där vi kunde fakturera dem för alla gratis resor som vi erbjuder civiltjänstgörarna, säger Petteri Rantala, kommersiell direktör på OnniBus.com.

OnniBus har tidigare haft ett liknande upplägg med Försvarsmakten men det samarbetet upphörde för knappt ett år sedan på Försvarsmaktens initiativ.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54