Uppgifter: Zlatan till Los Angeles Galaxy

Zlatan sticker till Kalifornien? Bild: Peter Powell

Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för spel i MLS med Los Angeles Galaxy, uppger amerikansk media. Enligt Sport Illustrated har Ibrahimovic redan skrivit på ett kontrakt till slutet av 2019, som ger honom en årslön på 1,5 miljoner dollar.

Den svenske stjärnanfallarens övergång väntas bli officiell under fredagen och i mitten av nästa vecka ska 36-åringen anlända till Kalifornien, skriver Sports Illustrated.

36-årige Zlatan Ibrahimovic har haft problem att komma tillbaka från den svåra knäskada han drabbades av förra våren. Efter att ha gjort comeback i november spelade han fram till annandag jul, då Ibrahimovic gjorde sin senaste match med Manchester United. Enligt Sports Illustrated kan Ibrahimovic vara aktuell för spel med Los Angeles Galaxy redan i slutet av mars.

ESPN var först att rapportera om Ibrahimovics klubbyte – och Los Angeles Times-reportern Kevin Baxter var, på Twitter, först att.rapportera att kontraktet med LA Galaxy redan är påskrivet. Lirare som David Beckham, Robbie Keane och Steven Gerrard har tidigare spelat för Galaxy.

Zlatan har ännu inte gett upp hoppet om en plats i Sveriges VM-trupp i sommar.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning