Uppgifter: Super League avslutas – Engmans Chelsea mästare?

Landslagsspelaren Adelina Engman kan bli engelsk mästare om Super League avslutas i förtid. Bild: Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Nu sägs det vara beslutat att den engelska toppligan i fotboll för kvinnor, Super League, avslutas i förtid. Enligt Sky Sports har FA meddelat klubbarna.

Sky Sports berättar att det engelska fotbollsförbundet (FA) tagit beslutet efter samtal med klubbarna, som blivit tillfrågade hur de vill att slutställningen i ligan ska se ut med tanke på att lagen har spelat olika många matcher, mellan 13 och 16.

En möjlighet är att beräkna snittpoäng per match, vilket skulle göra att tabelljumbon Liverpool åker ut och Aston Villa flyttas upp. En annan möjlighet är att beräkna poängen på samma sätt, men låta Liverpool få stanna kvar i ligan och utöka med ett lag (Aston Villa) till 13.

I båda scenarierna skulle Chelsea vinna ligan. Londonklubben ligger tvåa i tabellen, en poäng efter Manchester City men med en match mindre spelad. I Chelsea spelar finländska landslagsspelaren Adelina Engman.

En tredje möjlighet är att klubbarna beslutar att inte utse någon mästare i år. Så har det gjorts i de lägre damserierna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning