Uppgifter: Ryssland arrangerar hela EM

Glen Kamara, tränare Markku Kanerva och Fredrik Jensen lever i ovisshet när coronapandemin hotar sätta käppar i hjulen – igen. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Uefa sägs vara mycket bekymrat över coronasituationen i Europa. Därför funderar man på att flytta EM, som enligt planen ska arrangeras i tolv länder nästa sommar, till ett enda land.

Det skriver den franska tidningen Le Parisien som säger sig ha säkra källor till sina uppgifter.

Och överst på listan av tänkbara arrangörsnationer finns Ryssland, som arrangerade VM 2018 och därför har arenor och en organisation som skulle kunna användas igen.

Le Parisien har kontaktat Uefa som inte vill bekräfta uppgifterna.

Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk elitfotboll och representant i Uefa för de europeiska proffsklubbarnas organisation EPFL, sade tidigare under hösten till TT att Uefa än så länge håller fast vid planen på tolv värdstäder i lika många länder och att man inte har någon deadline för när ett beslut måste tas.

– Hinner det inte komma något vaccin som fungerar eller om det i vår kommer en tredje våg – då är man nog beredd att ta beslut på kort varsel, sade han.

Finland spelar i en grupp med Danmark, Ryssland och Belgien. Två av matcherna skulle enligt den ursprungliga planen spelas i S:t Petersburg, en i Köpenhamn.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning