Uppgifter: Överens om NHL-omstarten

Tampa Bay och Boston är bland de lag som ska spela slutspel i bubblan i Toronto. Arkivbild. Foto: Winslow Townson/AP/TT Bild: Winslow Townson/TT-AP

NHL och spelarfacket NHLPA är överens om omstarten. Men förhandlingar om ett nytt kollektivavtal ska först genomföras innan beslut tas om slutspelet i Toronto och Edmonton.

Enligt tsn.ca startar träningslägren den 13 juli och varje lag får ta med sig max 52 personer in i "bubblan" i Edmonton eller Toronto, varav max 31 spelare.

Alla personer i bubblan ska testas för covid-19 varje dag och skulle någon eller några spelare bli sjuka blir det möjligt att skjuta upp eller ställa in matcher.

Spelare som inte vill vara med i slutspelet, på grund av rädsla för viruset, ska inte straffas.

Livet i bubblan ska vara säkert. Alla har enkelrum och varje lag har ett eget våningsplan. Och innan personerna åker till sin bubbla ska de testas tre gånger under en veckas tid. Alla ska bära ansiktsmask utanför sina rum, förutom under träning och match.

Familjerna får komma och bo med sina spelare under semifinal- och finalspelet.

Innan NHL och NHLPA tar beslut om omstarten – med slutspel för Western Conference-lagen i Edmonton och den östra gruppen i Toronto samt finalspel i Edmonton – ska parterna komma överens om ett nytt sexårigt kollektivavtal, skriver tsn.ca.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning