Uppgifter: Norske VM-guldmedaljören petas

Martin Johnsrud Sundby. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Den norska skidstjärnan Martin Johnsrud Sundby petas från landslagstruppen kommande säsong, skriver NRK.

Enligt uppgifterna ska truppen bantas från 15 till 12 herråkare – där Sundby ställs utanför. Det skulle i sådana fall innebära att Sundby, som tog VM-guld på 15 kilometer så sent som i fjol i Seefeld, för första gången på 13 år inte är en del av det norska skidlandslaget.

Uppgifterna är inte bekräftade och NRK har inte fått någon kommentar från vare sig Sundby själv eller tränaren Eirik Myhr.

35-åringen hade det tufft resultatmässigt den senaste säsongen utan en enda individuell pallplats, men sade nyligen till VG att han är "supermotiverad" på nästa säsong. Enligt NRK blir den säsongen, med VM i Oberstdorf 2021, troligen Sundbys sista i karriären.

Den norska laguttagningen ska presenteras på tisdag.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning