Uppgifter: NHL-start med slutspel direkt

Montreal Canadiens finländska duo Artturi Lehkonen och Jesperi Kotkaniemi firar ett mål mot Edmonton Oilers i januari. Bild: Minas Panagiotakis/Lehtikuva

NHL kan komma att börja med slutspelet direkt om ishockeysäsongen återupptas i Nordamerika.

Enligt New York Post är fokus i diskussionerna mellan ligan och spelarfacket just nu att skrota resten av grundserien och i stället utöka slutspelet från 16 till 24 lag. Tidningen hänvisar till källor i båda läger.

När NHL pausades den 12 mars återstod nästan en månad av grundserien. Bakom skälen att skippa resten av grundserien anges bland annat risken för en andra våg av coronaviruset som skulle kunna slå till i höst.

De sju sista lagen i NHL är dessutom så långt efter en slutspelsplats i nuläget att det inte är realistiskt att de skulle ta sig dit. De lagen är Buffalo, New Jersey, Ottawa och Detroit från östra konferensen och Anaheim, Los Angeles och San Jose i väst.

Ett annat skäl är att den årliga draften skulle kunna hållas tidigare, kanske redan i juni.

Enligt tidningen finns i nuläget inga konkreta tidsplaner för när NHL kan starta, det är upp till myndigheterna, men tidigare har det spekulerats i en återstart i juli.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning