Uppgifter: NHL-slutspel med 24 lag på två spelorter

Edmontonstjärnan Connor McDavid, i vitt, kanske får snöra på sig skridskorna snart igen. Diskussionerna om att återuppta NHL-säsongen har intensifierats. Bild: John Locher / AP Photo

Ett utökat slutspel med 24 lag på två olika spelorter. Det är vad NHL diskuterat under helgen, uppger kanadensiska TSN.

Senare i kväll ska NHL ha ett möte med samtliga 31 ägare. Det är osäkert om några beslut tas, men diskussionerna om att återuppta NHL-säsongen i sommar och med slutspel direkt har intensifierats.

Enligt TSN diskuteras i första hand att skippa resten av grundserien och starta direkt med slutspel. Första alternativet rapporteras vara att utöka slutspelet från 16 till 24 lag och i stället för fyra olika spelplatser, som diskuterats tidigare, är man nu inne på ett koncept med två spelorter med tolv lag i varje.

Las Vegas lyfts fram som det perfekta stället där det finns en stor hotellanläggning i direkt anslutning till arenan. Även Edmonton är ett alternativ.

NHL har tidigare också diskuterat slutspelsupplägg med 16 respektive 20 lag.

Den nordamerikanska ishockeyligan pausades den 12 mars på grund av coronapandemin.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning