Uppgifter: Full man försökte stjäla Damlejonens klubbor

Samtidigt som Noora Räty motade puckar stoppade polisen och ordningsvakter en klubbtjuv. Bild: LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Medan Damlejonen försökte få hål på USA i Pyeongchang försökte en förfriskad man stjäla lagets klubbor, rapporterar lettiska NRA.

Det var i söndags som Finland inledde hockeyäventyret i Sydkorea med att möta USA. Finland förlorade matchen – och var också nära att bli av med några klubbor, enligt den lettiska tidningen NRA.

NRA uppger att en lettisk man, som köpt en vanlig inträdesbiljett, lyckades ta sig till Damlejonens spelargång. Mannen roffade åt sig ett antal klubbor.

Då mannen försökte sticka i väg med stöldgodset lade ordningsvakter märke till den förfriskade förövaren. Polisen anlände till platsen och gärningsmannen erkände brottet. Den lettiska mannen uppges bo i Sydkorea och vara bekant för polisen sedan tidigare.

I en intervju med Ilta-Sanomat bekräftar Damlejonens general manager Arto Sieppi att episoden ägt rum.

– Tjuven är nu i polisens förvar och vi har fått tillbaka klubborna, så saken är slutbehandlad ur vår synvinkel, säger Sieppi.

Sieppi säger också att ingen i det finländska lägret lade märke till stöldförsöket, eftersom matchen pågick. Arrangörerna har försökt förbättra säkerheten i hockeyhallen efter det inträffade.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46