Uppgifter: Carlsson lämnar IFK efter säsongen

Patrik Carlsson lär ha gjort sitt i IFK efter den här säsongen.Bild: Lehtikuva / Tommi Anttonen

IFK:s svenska anfallsstjärna Patrik Carlsson lämnar klubben efter den här säsongen.

Svenska centern Patrik Carlsson gör succé för HIFK i slutspelet. Carlsson leder poängligan med 5+4=9 på åtta matcher och han har bildat IFK:s bästa kedja tillsammans med landsmannen Erik Thorell och Joonas Rask.

Men Carlssons sejour i IFK ser ut att bli bara en säsong lång. Aftonbladet skriver att 30-åringen återvänder till Frölunda i SHL där han vunnit guld.

Inför ligasäsongen skrev Ilta-Sanomat att Carlsson är ligans bäst betalda center. I grundserien hade svensken en del problem att komma upp till förväntad nivå med tanke på den påstådda lönechecken på 270 000 euro men i slutspelet har han levererat – inte minst i den underhållande kvartsfinalmatchen i Jyväskylä där IFK vände underläge 0–5 och 2–6 till seger med 7–6. I den matchen sköt Carlsson hela fyra mål inklusive segermålet i förlängningen.

För tillfället spelar Carlsson och IFK semifinaler mot Kärpät. Det står 1–1 i matcher och matchserien fortsätter i Uleåborg på lördag.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00