Uppgift: Ryssland kallar ambassadör till möte

Bild: Lehtikuva/Alexander Nemenov

Rysslands utrikesdepartement har kallat till sig Storbritanniens ambassadör i landet, Laurie Bristow, för ett möte under lördagen, uppger källor för bland andra den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Tonläget mellan London och Moskva har trappats upp rejält under de senaste dagarna. Detta efter att Storbritannien pekat ut Ryssland som ansvarigt för nervgiftsattacken mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.

De båda hittades i början av mars svårt medtagna på en parkbänk i den brittiska staden Salisbury.

Senare meddelade Storbritanniens premiärminister Theresa May att prover från platsen visar spår från ett nervgift av en sort som utvecklades i Sovjetunionen.

I onsdags meddelande May att Storbritannien tvingar 23 ryska diplomater att lämna landet. Det är den mest omfattande utvisningen av diplomater som landet gjort på 30 år, och ryssarna skulle ges en vecka på sig.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov sade dagen efter att Ryssland tänker svara med att utvisa brittiska diplomater. Moskva har dock ännu inte preciserat när beslutet om motåtgärder kommer att fattas och hur många diplomater som kommer att omfattas.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46