Uppgift: Nytt fartyg beslagtogs av Iran

Hormuzsundet skiljer Iran från den arabiska halvön. Bild: TT

Iran uppges ha beslagtagit ett fartyg och dess besättning från Filippinerna i Hormuzsundet, rapporterar den halvofficiella iranska nyhetsbyrån Isna enligt Reuters.

Fartyget beslagtogs efter misstankar om bränslesmuggling, enligt nyhetsbyrån. Lasten ska bestå av över 280 000 liter dieselolja. Uppgifterna har inte bekräftats av filippinska myndigheter.

Iran har den senaste tiden beslagtagit flera fartyg som landet anser bryter mot internationella regler. Ett av fartygen är den svenskägda tankern Stena Impero, där delar av besättningen släpptes tidigare i veckan.

Även ett iranskt fartyg beslagtogs efter misstankar om brott mot sanktioner riktade mot Syrien. Fartygsbeslagen har skett samtidigt som konfliktnivån i Persiska viken har trappats upp. USA har ökat sin närvaro i regionen och även anklagat Iran för att ha saboterat flera oljetankrar, något som Iran förnekat.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning