United vidtar inga åtgärder angående Summanen

Espoo Uniteds tränare Raimo Summanen riskerar fortfarande straff från Mestis disciplinutskott. Bild: Roni Rekomaa

Mestislaget Espoo United meddelar att tränare Raimo Summanens agerande har diskuterats internt. Trots inga disciplinära åtgärder från klubbens sida, kan Mestis fortfarande stänga av eller bota Summanen.

Under onsdagens slutspelsmatch mellan Espoo United och Hermes från Kokkola hettade det till på gästande Esbolagets tränarbänk. Assisterande tränare Raimo Summanen uppges ha ropat nedlåtande kommentarer åt Hermestränaren Antti Karhula. Espoo United meddelar i sitt pressmeddelande att klubben fördömer Summanens beteende och ber om ursäkt för incidenten.

– Slutspelsmatcher är känsloladdade, men denna gång överskred vi gränsen och det är oacceptabelt. Kommentarerna givna under matchen representerar inte Espoo Uniteds värderingar och saken har grundligt retts ut med tränarstaben, kommenterar vd Olli Aro på klubbens hemsida.

Enligt Esbolaget började allting i grundseriens sista match då lagens målvakter drabbade samman. I samband med detta skylldes Uniteds tränare för att ha gett order om att slåss.

– Jag har redan länge pinats på personlig nivå av de obefogade anklagelserna, som trots begäran förblev obehandlade. Saken har bekymrat mig länge och i den starka sinnesställningen utlöstes den på fel sätt. Jag ber om ursäkt för mitt agerande av både Hermes tränarstab och hela hockeygemenskapen, säger Summanen i pressmeddelandet.

Summanens kommentarer granskas av Mestis disciplinutskott. Utskottet meddelar om möjliga åtgärder senare. Lagen möts på fredag i Esbo i seriens sjätte match.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54