United klart för kvartsfinal i FA-cupen

Paul Pogba, framspelare och målgörare när Manchester United tog sig till kvartsfinal i FA-cupen. Bild: TT/AP/Matt Dunham

Manchester United stormar fram på alla inhemska fronter, pånyttfött som laget är sedan Ole Gunnar Solskjær tog över efter José Mourinho i december och slet ur livremmen och kopplade ur säkerhetsbältet.

Klubben utmanar om Champions League-platserna i Premier League och är framme i kvartsfinal i FA-cupen – och det trots riktigt svår lottning. Efter den klara bortasegern mot Arsenal i förra omgången gav lottningen en ny resa till London, nu till Chelsea på Stamford Bridge.

Ander Herrera, med en nick i bortre hörnet på Paul Pogbas långa inlägg från vänsterkanten, visade vägen till kvartsfinal.

Kort före halvtid briljerade Pogba, inte bara med nicken som gav 2–0 utan också med passningen ut till Marcus Rashford och den långa löpningen in i straffområdet.

Chelsea hade stort bollinnehav men saknade djupledsspel, skapade inte mycket och blottade sig defensivt.

Chelsea har en tuff cupvecka där nästa uppgift är Europa League-returen mot Malmö FF på torsdag och ligacupfinalen mot Manchester City på söndag.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning