Ungersk simmare anklagas för sexuellt ofredande i Sydkorea

Tamas Kenderesi Bild: AFP / Lehtikuva / Odd Andersen

En aktiv deltagare i sim-VM i Sydkorea ber om ursäkt för att "tanklöst ha rört" en kvinna på en nattklubb i Gwangju, som var värdstad för mästerskapet som avslutades i söndags.

Deltagaren, en tidigare OS-medaljör, anklagas för sexuellt ofredande och polisen bekräftade i söndags att simmaren hade gripits och förhörts. Han släpptes sedan från häktet men utan tillstånd att lämna landet under de närmaste tio dagarna, medan utredningen pågår.

Enligt nyhetsbyrån AFP erkänner simmaren kontakt med kvinnan men förnekar anklagelserna om sexuellt ofredande.

"På väg mot dansgolvet efter att ha varit på toaletten rörde jag baksidan av en koreansk kvinna som arbetade som dansare på klubben", säger simmaren i ett uttalande.

"Jag stannade inte ens bakom henne utan gjorde en enda tanklös rörelse, vilket förargade kvinnan som lämnade in en anmälan mot mig."

Simmaren säger att han förstår allvaret i situationen och att han har samarbetat genom hela processen.

"Jag ångrar djupt vad som hände och jag vill be om den koreanska kvinnans förlåtelse. Men jag förnekar kraftigt att jag skulle vara skyldig till någon form av sexuellt ofredande."

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning