Ungdomarnas festande sysselsatte polisen i Tammerfors – över 200 brott

Utöver narkotikabrotten greps festivalbesökare bland annat för grovt skjutvapenbrott, misshandel, innehav av farligt föremål och lindrigt skjutvapenbrott. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Tiotals minderåriga är misstänkta för bland annat narkotikabrott.

Polisinrättningen i Inre Finland hade händerna fulla under helgen då hiphopfestivalen Blockfest ordnades i Tammerfors. Polisen registrerade över 200 brott i Tammerfors centrum och omkring 160 personer är misstänkta.

Antalet brott är avsevärt högre än då andra evenemang ordnats i Tammerfors. De flesta av fallen är kopplade till droger.

Polisen bokförde 2 grova narkotikabrott, 22 narkotikabrott medan 103 personer greps för straffbart bruk av narkotika. De 22 narkotikabrotten handlade främst om personer som sålde droger. Av de misstänkta är 21 minderåriga.

Nekades inträde

Utöver narkotikabrotten greps festivalbesökare bland annat för grovt skjutvapenbrott, misshandel, innehav av farligt föremål och lindrigt skjutvapenbrott.

Dessutom grep polisen tiotal minderåriga som försökt ta sig in på festivalområdet utan biljett. Många med biljett blev inte heller insläppta eftersom de försökte smuggla in alkohol och droger till området.

Festivalen Blockfest ordnades i Ratina i Tammerfors under fredagen och lördagen. Blockfest är den största hiphopfestivalen i Norden. Som huvudartist i år sågs den amerikanska rapparen Asap Rocky, som nyligen dömdes för misshandel i Sverige.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning