Ungdomar ska involveras i fredsprocesser

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Då FN:s generalsekreterares särskilda sändebud för ungdomsfrågor, Jayathma Wickramanayake, inleder sitt Finlandsbesök i slutet av april ska hon besöka skolor tillsammans utrikesminister Timo Soini. Här vill man betona ungdomar i fredsprocesser.

– Ungdomssändebudets besök är ett ypperligt tillfälle att föra fram Finlands viktiga mål för fredsmedling: att ungdomar ska involverad i fredsprocesser. Brist på framtidsutsikter är förödande. Det är viktigt att ungdomar själva kan påverka, säger Timo Soini i ett pressmeddelande.

Finland är en av de stater som tagit initiativ till FN:s säkerhetsråds resolution om unga, fred och säkerhet. I samband med Jayathma Wickramanayakes besök uppmärksammas Finlands planerade åtgärder för att genomföra resolutionen, där civilsamhället kommer att spela en betydande roll.

Ungdomssändebudet Wickramanayake arbetar för att ungdomars röst ska bli hörd och för deras möjligheter till samhälleligt deltagande. Under sitt Finlandsbesök 25–26 april ska hon besöka skolor och bekanta sig med ungdomsarbete och ungas möjligheter till deltagande i det finländska samhället.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46