Ung man som hotade skjuta i köpcentrum har erkänt – hade spelat bort pengar på nätcasino

Nödcentralen och polisinrättningarna fick rikligt med tips från allmänheten om det aktuella fallet förra veckan. En ung man publicerade ett skjutningshot på det så kallade Tor-nätverket, där man anonymt kan skriva och dela filer. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Förra veckan riktades ett vapenhot mot köpcentret Iso Omena i Esbo. Nu har den misstänkte mannen erkänt brottet, uppger Helsingforspolisen.

På torsdagen grep polisen en man i 20-årsåldern som är misstänkt för olaga hot och falskt alarm. Nu har mannen erkänt, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Hotet publicerades på nätverket Tor. Han hotade att skjuta och döda 100 personer i köpcentret. Dessutom hotade han att använda hemgjorda bomber.

– Mannen har sagt att motivet för att skriva hotet var den vrede som uppstod när han förlorade en stor summa pengar på hasardspel på webben, säger Teemu Värtinen, förundersökningsledare vid Helsingforspolisen, i pressmeddelandet.

Maximistraffet för olaga hot är två års fängelse. Dessutom kan den misstänkte gärningsmannen bli tvungen att betala betydande skadestånd.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning