Man på motorcykel dog i Sibbo – pojke dog i mopedolycka i Klövskog

Polisen uppmanar alla att ta det försiktigt i påsktrafiken. Bild: SPT

En motorcyklist dog på Lahtisleden på torsdagen. Samma dag omkom en pojke på moped i Nurmijärvi.

Polisen utreder två dödsolyckor, meddelar polisinrättningen i Östra Nyland. På skärtorsdagen kring halv tre på eftermiddagen fick nödcentralen larm om en trafikolycka på Lahtisleden i Sibbo. Enligt ögonvittnen hade en motorcyklist i hög hastighet krockat i baksidan på en personbil.

Motorcyklisten var en man född 1988. Han skadades allvarligt och dog på olycksplatsen, trots återupplivningsförsök. Polisen utreder olyckan tillsammans med Olycksutredningscentralen och utreder fallet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Olycka i Nurmijärvi

Kring klockan 17 samma dag fick nödcentralen larm om en trafikolycka i Klövskog i Nurmijärvi. En personbil och en moped hade krockat i en korsning.

Mopedisten var en pojke född 2001. Pojken dog på olycksplatsen av sina skador trots försök att återuppliva honom. Bilens förare och en passagerare fördes till sjukhuset för en noggrannare hälsogranskning.

Fallet utreds som äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande.

– I de här väldigt beklagliga fallen märks vikten av att följa hastighetsbegränsningarna, att anpassa hastigheten och hur viktigt det är att vara försiktig i den livliga påsktrafiken, säger kommissarie Mikko Kiiski, jourhavande utredningschef, i polisens pressmeddelande.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning