Ung kvinna försvann i Somero – polisen utreder som mord

Ingen har fått kontakt med offret sedan den 8 juni då hon sågs på sin egen gård i centrum av Somero. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

I juni försvann en 21–år gammal kvinna i Somero i Egentliga Finland. Tidigare utreddes fallet som dråp men nu har brottsrubriceringen skärpts till mord. En man född 1995 är misstänkt. Han häktades i slutet av augusti.

– Enligt förundersökningen har dådet varit genomtänkt och planerat och därför har brottsrubriceringen ändrats till mord. Den misstänkta har bland annat använt offrets personuppgifter för att ta snabblån i offrets namn, säger Jarkko Toivonen, undersökningsledare och kriminalkommissarie vid Centralkriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Polisens förundersökning är fortfarande inte avslutad och tidsfristen för att väcka åtal har flyttats fram till början av januari. Polisen har ännu inte hittat offrets kropp. Polisen fortsätter leta i Somero och dess närområden, och de tekniska undersökningarna och förhören fortsätter.

Polisen är fortfarande intresserad av iakttagelser och tips kopplade till händelserna. De är framför allt intresserade av en grå Volvo V70 med registernumret CZN-808. Bild: Polisen

Iakttagelser om en grå Volvo

Ingen har fått kontakt med offret sedan den 8 juni då hon sågs på sin egen gård i centrum av Somero. Polisens utredning tyder på att hon kan ha dödats den 8 eller 9 juni.

Polisen är fortfarande intresserad av iakttagelser och tips kopplade till händelserna. De är framför allt intresserade av en grå Volvo V70 med registernumret CZN-808. Bilen ska ha rört sig i Somerniemi- och Oinasjärviområdet den 8–9 juni och i centrala Somero på morgonen den 9 juni.

Man kan tipsa polisen på adressen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning