Ung kvinna filmar när hon sätter tax i mikron – polisen utreder fallet

Polisen utreder ett videoklipp som sprids på sociala medier. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

På sociala medier sprids ett videoklipp på en ung flicka som placerar en tax i mikrovågsugnen. Polisen utreder om klippet är äkta.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland har fått in en polisanmälan om ett videoklipp som sprids på webben. En ung kvinna sätter in en tax i en mikrovågsugn och startar den. Enligt Ilta-Sanomat , som var först med nyheten, är mikron på i en sekund. Därefter avslutas videon abrupt.

Man hinner inte uppfatta hur det går för hunden. Polisen har inte kunnat bekräfta om flickan verkligen startar mikrovågsugnen. Polisen utreder också om videoklippet är äkta, skriver Helsingin Sanomat.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning