Ung kvinna fastnade mellan metrons dörrar – släpades med tåget några meter

Äldre metrotåg har inte ett lika känsligt system som känner igen om något fastnat mellan dörrarna. Bild: Charlotte Winberg/SPT

Det kunde ha gått galet, men en metroförare upptäckte att en kvinna fastnat med foten i ett metrotåg på tisdagen skriver Helsingin Sanomat.

En ung kvinna fastnade i morse med sin fot mellan metrodörrarna i Mattby i Esbo, skriver Helsingin Sanomat. Kvinnan hade rusat till metron, men hann inte stiga på innan dörrarna slog fast.

Hennes fot fastnade mellan dörrarna och hon släpades med i ett par meter då tåget körde i väg. Lyckligtvis noterade föraren att hon fastnat och då stannade tåget omedelbart. Kvinnan klarade sig utan större skador.

Metrotågen är utrustade med ett system som ska känna igen om någon eller något finns mellan dörrarna då de stängs. Mikko Heikkola, ansvarig vid metrons trafikstyrningscenter, säger till tidningen att systemets känslighet varierar beroende på när metrotåget är tillverkat. Äldre tåg har inte ett lika känsligt system och därför kan mindre föremål fastna mellan dörrarna.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning