Undersökning: Misshandeln på Stationsplatsen var dödsorsak

Bild: Vesa Moilanen

Den rättsmedicinska undersökningen stöder tidigare teorier om att offret för misshandeln på Stationsplatsen dog av skallskador som uppkom där. Det uppgav polisen på torsdagen.

Händelserna vid järnvägsstationen i centrala Helsingfors undersöks som misshandel och grovt dödsvållande. Den misstänkta är en 26-årig medlem i extremistorganisationen Finska motståndsrörelsen.

Offret låg på sjukhus i flera dagar, men dog först efter att ha blivit hemskickad. Helsingforspolisen begärde ett utlåtande från statliga Valvira för att försäkra sig om att vården fungerat som den ska.

Den misstänkte mannen satt häktad i september och oktober medan ärendet utreddes. Han kontaktade själv polisen efter att nyheten om dödsfallet börjat spridas. Polisen har senare berättat att han inte visat något intresse för att reda ut händelseförloppet. Förundersökningen väntas vara klar före månadsskiftet. 

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39