Undersökning: Garanterad vård det viktigaste

Bild: Lehtikuva / Timo Aalto

En stor del av finländarna bryr sig inte så mycket om hur man organiserar social- och hälsovårdsreformen, så länge det garanteras att man verkligen får vård. Det visar en ny undersökning.

67 procent av dem som stöder regeringspartierna är av den här åsikten, och 51 procent av dem som stöder oppositionspartierna anser samma sak, skriver Yle.

Omkring hälften av finländarna tycker att man ska låta reformen vila tills efter nästa riksdagsval. 66 procent av dem som stödjer oppositionen är av den åsikten, 34 av dem som stöder regeringspartierna tycker på samma sätt.

Undersökningen utfördes av TNS kantar i slutet av mars. Omkring 1 000 personer mellan 18 och 79 år deltog. Felmarginalen är omkring tre procentenheter i vardera riktningen.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03