Ultra Bra-stjärnans stiligt inramade minnen

Panu Savolainen, Vuokko Hovatta och Atte Kilpeläinen tolkar Riina Katajavuoris poesi med fjäderlätt touch. Bild: Pressbild

Sången, altviolinen och vibrafonen klingar fjäderlätta på Vuokko Hovattas skiva med musik till Riina Katajavuoris poesi.

Visor/pop

Vuokko Hovatta Kolmisin

Pysykää Sängyssä Sunnuntaisin (Doorbell Music)

Vuokko Hovattas sång, Atte Kilpeläinens altviolin och Panu Savolainens vibrafon klingar fjäderlätta på Pysykää Sängyssä Sunnuntaisin med musik till Riina Katajavuoris poesi. Trions minimalistiska kompositioner passar texterna med lättsamma iakttagelser kring lyrikerns ungdomsminnen. Skivan som är inspelad live på Nationalteaterns Lavaklubi och G Livelab flyter med tyglad spänning som sammanlänkar visa och pop i en originell soundvärld.

Hovatta, som även är skådespelare och känd som en av sångerskorna i Ultra Bra, tolkar låtarna i enlighet med den återhållsamma lyrikjargongen.

Atte Kilpeläinen, altviolinist i Helsingfors stadsorkester, använder sitt instrument mångsidigt, och strör in intressanta pizzicato-stötar mellan stråkvarven.

Jazzmusikern Panu Savolainen spelar nu med så lätta klubbslag att vibrafonens stålplattor nästan bara viskar fram tonerna och bildar ett fascinerande ljudskikt.

Villi Vastuuton och Bambi är skojiga pigga popsånger som säkert tilltalar svängsugna.

De mer introverta sångerna i stil med Mitään En Tahdo och Retkiluistin är lyckade melankoliska reflektioner över det gångna och just i dem blomstrar trions unika sound.

Skivutgivningskonsert på Kapsäkki 6.10 klockan 19.

Ole Nerdrum

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning