Ulla-Lena Lundberg pratar sibiriska erfarenheter

Ulla-Lena Lundberg och Jens Gregersen. Bild: Cata Portin

Resor, naturupplevelser och fågelliv. Det är temat för författaren Ulla-Lena Lundberg och konstnären Jens Gregersens samtal.

Fredagen den 6 april möts den danske bildkonstnären Jens Gregersen och författaren Ulla-Lena Lundberg för ett samtal om resor, att skildra naturupplevelser, fågelliv och den känsliga arktiska naturen. Samtalet äger rum i Nordisk kulturkontakts regi på Kajsaniemigatan 9 och börjar klockan 17.

Ulla-Lena Lundberg belönades med Finlandia-priset 2012 för sin roman Is, men den här gången är det hennes reseskildring Sibirien. Ett självporträtt med vingar som gavs ut för 25 år sedan, men kom i nyutgåva 2013. Boken berättat om resor i Arktis och ornitologiska observationer – men kan också läsas som en inre resa. Jens Gregersen är för sin del aktuell med utställningen Naturobservationer i Arktis på Nordisk kulturkontakt mellan 7 april och fjärde maj. Deras samtal förs på danska och svenska.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning