Ulla-Lena Lundberg pratar sibiriska erfarenheter

Ulla-Lena Lundberg och Jens Gregersen. Bild: Cata Portin

Resor, naturupplevelser och fågelliv. Det är temat för författaren Ulla-Lena Lundberg och konstnären Jens Gregersens samtal.

Fredagen den 6 april möts den danske bildkonstnären Jens Gregersen och författaren Ulla-Lena Lundberg för ett samtal om resor, att skildra naturupplevelser, fågelliv och den känsliga arktiska naturen. Samtalet äger rum i Nordisk kulturkontakts regi på Kajsaniemigatan 9 och börjar klockan 17.

Ulla-Lena Lundberg belönades med Finlandia-priset 2012 för sin roman Is, men den här gången är det hennes reseskildring Sibirien. Ett självporträtt med vingar som gavs ut för 25 år sedan, men kom i nyutgåva 2013. Boken berättat om resor i Arktis och ornitologiska observationer – men kan också läsas som en inre resa. Jens Gregersen är för sin del aktuell med utställningen Naturobservationer i Arktis på Nordisk kulturkontakt mellan 7 april och fjärde maj. Deras samtal förs på danska och svenska.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46