Ulf Kristersson: Jag beklagar djupt

Ulf Kristersson Bild: Lehtikuva-AFP/Jonathan Nackstrand

Moderatledaren Ulf Kristersson kommenterar Centerns besked.

– Centerns ledning har alltså rekommenderat sitt parti att stödja Stefan Löfven, och bli stödparti till Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Av vad jag förstår är det också ditåt som Liberalernas ledning vill driva sitt parti. Jag beklagar djupt om detta blir Centerns och Liberalernas definitiva beslut, säger han vid en presskonferens.

– Om dagens besked blir verklighet så spräcker det Alliansen, säger han.

– Jag tror att det skulle vara ett historiskt misstag, säger Ulf Kristersson.

Moderatledaren beklagar djupt att Centern och Liberalerna nu ser ut att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Enligt honom innebär Centerledningens besked att Centern blir ett stödparti åt Socialdemokraterna.

Kristersson anser att Centern därmed sviker de borgerliga väljare som röstat på en Alliansregering.

– Centern och Liberalerna kommer att budgetsamarbeta med exakt den vänsterregering som de gick till val på att byta ut, och som riksdagen har sagt nej till två gånger.

– Det är en regering som till 75 procent har sitt underlag i vänsterpartier, en sådan regering kommer inte att klara av att driva långsiktig borgerlig reformpolitik.

– De väljare som röstade på något av de fyra Allianspartierna för att också få en Alliansregering är varmt välkomna till ett borgerligt parti som man kan lita på, säger Kristersson.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning