Ukraina för starkt för i final nummer ett

Blockering. Finlands försvarsspel funkade utmärkt mot Slovakien.Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Finlands damlandslag förlorade den första finalmatchen i Europaligan i volleyboll mot Ukraina. Ukraina var starkare med seten 3–1 (25–20, 29–27, 22–25, 22–11) i matchen som spelades i Helsingfors.

Returmatchen spelas i Ivano Frankivsk i Ukraina på söndag. Segern går till det lag som tagit flest setpoäng. Med andra ord måste Finland vinna bortamatchen med 3–0 eller 3–1 för att föra finalen till ett avgörande förlängningsset.

– Jag tror inte att det blir några överraskningar. Nu vet vi hur det är spela mot ett lag som spelar ett sådant anfallsspel, sade Finlands chefstränare Tapio Kangasniemi.

I onsdagens match var spikern Piia Korhonen Finlands effektivaste poängplockare. Korhonen gjorde sammanlagt 19 poäng. Ukrainas Iryna Trusjkina gjorde 24 poäng och Anna Stepanjuk 20.

Under merparten av matchen var Ukraina något vassare och i fjärde set orkade Finland inte längre streta emot.

– Vi har inte förlorat i vårt mottagningsspel tidigare i sommar, men nu nådde vi inte upp till vår normalnivå, sade Kangasniemi. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00